30 novembre 2023 18:10
Bonjour les gourmands
Nous avons assisté au cours de Marche, c'était incroyable l'année dernière. Instructions d'achat étagère supérieure.
La moutarde, c'est de l'argent.
Moi
22 novembre 2023 17:11
Cours de cuisine et visite du marché incroyables ! Le chef Audrey, Adriane et la propriétaire, Jane, nous ont très bien accueillis. Tout était parfait. Vous devez le faire si vous aimez la nourriture, si vous voulez apprendre quelque chose de nouveau et rencontrer de nouvelles personnes extraordinaires ! J'ai hâte de revenir.
28 octobre 2023 11:28
Notre groupe de 5 personnes, âgés de 8 à 75 ans, passe le meilleur moment possible avec le chef Vivian. En raison du jeune âge de ma fille, ils m'ont recommandé le cours particulier d'éclairs et de chouquettes. C'était le temps parfait et j'apprécie la façon dont Vivian a pris le temps d'expliquer le but des différentes étapes et techniques. Nous avons beaucoup appris et avons eu un délicieux régal à savourer à la fin ! Nous avions également tous l’impression que c’était quelque chose que nous pourrions recréer à la maison. Recommande fortement!
22 octobre 2023 1:38
Nous avons passé une super matinée avec Phillipe à La Cuisine! Phillipe nous a gracieusement et patiemment appris la science de la fabrication des croissants et nous a même raconté une histoire amusante à leur sujet ! Ce cours nous a donné bien plus que ce à quoi nous nous attendions, en repartant avec 5 croissants (7 types différents! Certains n’ont pas passé la porte de sortie car trop bons!)! Pour réconforter mes confrères non-boulangers, Phillipe vous aide à réaliser de beaux croissants même si vous êtes comme moi un boulanger débutant. Quelle façon délicieuse et amusante de découvrir la culture et la gastronomie française ! Merci Philippe!
15 octobre 2023 19:55
Nous avons eu la meilleure expérience avec le chef Geoffroi. Le meilleur cours de cuisine que j'ai jamais suivi!
11 octobre 2023 21:00
Le cours de cuisine auquel ma petite amie et moi avons assisté ce soir a largement dépassé nos attentes. Le chef Geoffroi était gentil, drôle et surtout incroyablement bien informé sur ce qu'il fait. Il a non seulement répondu aux questions sur le cours que nous avons préparé, mais aussi à toutes les questions que nous avions sur la cuisine française. Je suis sûr que leurs autres chefs sont également excellents, mais si vous obtenez le chef Geoffroi, vous allez vous régaler.
03 octobre 2023 21:06
Ouah! Je viens à Paris depuis des années et cela fait partie du top 10 des expériences que j’ai vécues ici… et cela n’est pas peu dire étant donné la diversité des offres que propose cette ville.

J'ai fait la visite du marché et le cours de cuisine aujourd'hui. Plus qu'une simple « visite » du marché, notre chef Ceril a expliqué les producteurs présents et nous a impliqué dans la prise de décision sur les plats que nous allions préparer.

De retour dans la cuisine, nous étions tous impliqués, apprenant tout en créant des plats tout simplement incroyablement savoureux.

Je ne préparerai jamais un champignon cru, n’éplucherai jamais une pomme de terre ou ne hacherai de l’ail de la même manière! Je me souviendrai toujours des pétoncles servis dans leurs coquilles avec la plus délicieuse sauce béchamel. Et la sauce aux figues que nous avions était peut-être la meilleure sauce que j’ai jamais goûtée.

Rendez-vous service et inscrivez-vous à l’un de ces cours. Ça vaut donc le coup!
24 septembre 2023 5:55
Des gens vraiment sympathiques. J'ai fait l'atelier croissant. C'est sympa mais vraiment au niveau débutant. Et ne raconte pas les secrets des croissants français.
06 août 2023 6:40
Exceptional food tour with Chef Cyril. He made our experience! We loved touring with him. Learned about MOFs, cheese, historical context. Great personality and he’s also a private chef. Great passion!
05 août 2023 2:34
C'était la première tournée gastronomique que nous avions faite et c'était excellent! ! Jane et Sonja ont rendu l'expérience aussi agréable qu'instructive. Tout ce que nous avons goûté était délicieux. Je rêve encore de certaines des merveilleuses pâtisseries que nous avons essayées lors de cette tournée! Je recommande fortement de réserver une visite gastronomique avec La Cuisine.
11 juillet 2023 17:34
I took the saucier class with Chef Cyril last week and he taught us 8 sauces. I learned more about cooking in 3 hours than I had in 3 years. I have been home two days and have already made the vinaigrette twice and the mayonnaise once. The class was one of the highlights of an 8-day visit to Paris full of highlights; I warmly recommend this class.
30 juin 2023 1:15
We had an absolute blast with Chef Phil during the baguette class. We were a group of three ranging from novice baker to skilled hobbiest and we all walked away feeling confident. So many fun surprises along with delicious take homes! Cannot wait to return and take another class.
10 juin 2023 9:29
Most fun class we've ever taken in Paris! Audrey was hilarious and super helpful and informative! Highly recommend!
27 mai 2023 23:18
I took a class, Le Croissant & Breakfast Pastries on 03/15/23 and it was so much fun! Baking croissant and other breakfast pastries can be intimidating, but our instructor, Audrey, made it easy to follow along, infused humor in her class, and demonstrated the techniques. I also appreciated how hands on it was and loved that, as a class, we got to enjoy the pastries at the end over coffee/tea. We made so many pastries that I left with a full bag, too! I'm glad we received a copy of the recipes and can't wait to try at home. I highly recommend for you to take a class at La Cuisine Paris - you won't regret it!
20 mai 2023 14:47
(Saturday morning Market & Cooking Class for 4 of us, amongst 9 in the class).
Overall, great class. Would recommend.

Chef Philipe was our cooking master. Met him at the market. He took us around explaining some of the food and how some food and foodmakers are rated (i.e. What M. O. F.stands for and its esteem). Had fresh croissants to eat as we walked around.
Brought our fresh produce back to kitchen. Greeted there with coffee, tea, and water. Divided tasks and conquered meal prep. Amazing taste of magret duck! Learned about the espelette chili pepper. Terrific pureed onion soup. Yummy red wine reduction sauce, incredible tasting mushrooms, spinach salad with vinegarette, and a chocolate lava cake with cream and raspberries.
I enjoyed how all 9 of us sat at the farm style table, overlooking the Seine River, eating our meal, drinking wine, and conversing with each other.
The kitchen has a sales section, so you are able to buy some of the spices and other kitchen gadget/items.
11 janvier 2023 17:38
I had a stellar bread baking class with Mathieu! We made a baguette and a focaccia.

I've baked sourdough before (when the pandemic started, like everyone else), but had always failed at making the fluffy structures found in baguettes. Mathieu really cleared the confusion around it, and taught us the important things to watch out - from the type of flour, to how to properly knead and shape the dough.

He also kept the class fun and light-hearted.

I highly recommend this class to anyone!
07 janvier 2023 6:58
Lacked any empathy when we had an age requirement misunderstanding in our booking. They were unwilling to even discuss meeting us in the middle with alternative resolutions.
01 janvier 2023 17:50
My husband and I participated in the market tour and cooking class with Chef Audrey and a great group of fellow "students". We had a wonderful time learning about the market specialties and how to choose the different items that would be part of our meal. We were able to help prepare and then enjoy the group's prep work at lunch. Chef Audrey was funny, patient, and a great teacher. The only negative is that there just wasn't enough time to help with the final preparation and plating of the main course. I felt guilty that we didn't have the time to help our Chef with those last minute items. Regardless, I am already planning on taking an online class (or two) and will definitely take another in person class when we next return to Paris. Thank you La Cuisine for a wonderful experience!
21 décembre 2022 1:01
Took the Macaron class with William and the Baguette class with Eline. Both were excellent teachers and very engaging. The workspace was small but not crowded. The room got quite warm due to the ovens so dress accordingly. The end products were delicious.
28 novembre 2022 16:46
Took the sauce class twice. Very Good and informative. I took one star off because the instructor was a bit arrogant and rude.
09 novembre 2022 5:18
Chef Diane was engaging, educational and fun. We had a lovely market experience, and the small group of 8 was a great mix.
07 novembre 2022 11:28
I’ve taken several classes here over the last few years, but the two day bread class tops them all. Since this class is two days we had more time to practice bread and pastry techniques as well as ask questions. The instructor was fabulous and the facility top notch. I hesitated a long time before signing up, but I am so glad I did it. It will remain one of my dearest Paris memories.

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